Babanapló

Babanapló

menü menü

Bihari Tímea

 

Mínusz 5 fokban, este, sötétben kerékpárral jönni dolgozni... Magánklinikai "sztárszülésznőség"-et követően alázattal és türelemmel sebészeti osztályon ápolónak lenni hónapokig... Mindig mosolyogva "szolgálatban" lenni, szerényen hárítani az elismerő szavakat... Angolul is szülést vezetni...
Ő, az extrém kihívásokat is kiszámítható derűvel kezelő szülésznő - Bihari Timea.

 

 

 

 

 

 

MIÉRT LETTEM SZÜLÉSZNŐ?

Kicsi gyerekként sokszor voltam beteg, és a mai napig emlékszem gyermekorvosom, Dr.Bakos Gabriella derűt, nyugalmat, és biztatást sugárzó jelenlétére.
Akkortájt, 5-6 évesen és is gyermekorvos akartam lenni. Játék orvosi táskámmal naphosszat gyógyítottam beteg mackóimat, babáimat.
Az egészségügyi szakközépiskola szakmai órái, és a kórházi gyakorlatok karnyújtásnyira hozták a szakmát, és már nem akartam tovább koptatni az iskolapadot, dolgozni akartam. A kérdés csak az volt, hogy melyik szakterület adja meg számomra a legnagyobb kihívást, és örömet. A negyedikes szülészeti gyakorlat nagyon nagy élmény volt, (bár hihetetlen mennyiségű papírvattát vágtunk fel) ekkor éreztem azt a pluszt, ami miatt a szülészet lett a választott területem.

HOL?

A Szent István kórházban kezdtem dolgozni, és tanultam a szakmát. Bár ez a tanulási folyamat a mai napig tart, hiszen nincs két egyforma szülés, mindegyik ad valami olyan tapasztalatot, amit a következő szülésnél kamatoztatni lehet. A mai napig meghatározó az ottani Csapattal a kapcsolatom.
Ezután 7 évig dolgoztam a Péterffy Sándor kórházban.
Majd 1999-ben kezdődött életem legnagyobb kalandja, Magyarország első magánkórházában, a Telki Magánkórházban. Itt valósult meg az igazi családközpontú, és alternatív lehetőségek tárházát felvonultató szülészet. Az ott töltött 12 év minden percét élveztem. A pácienseink, orvos és szülésznő kollégák! Remek csapat volt. Sajnos már nem fogad fekvő betegeket.
A Róbert Klinikán másfél éve dolgozom. Egy évet a plasztikai sebészeten, és most a szülőszobán.
Ismét remek kollégákkal és kolléganőkkel folytathatom azt, amit Telkiben elkezdtem.

HITVALLÁSOM?

A legnagyobb kihívás számomra a munkám során ráhangolódni a kismamákra, megérezni, hogy mit szeretne, mire van szüksége, és támogatni abban,hogy ezt végigvigye. Nem tisztem eldönteni, hogy az anya a szülés milyen útját választja, hiszen az elmúlt 25 évben nagyon sokat változott a szülészet, a szülő nők elvárása, hozzáállása a várandóssághoz és a szüléshez.
Én azt tartom feladatomnak, hogy segítsek a legjobb döntés meghozatalában, és mellette álljak, hogy ennek a döntésnek a végén egészséges baba, és boldog édesanya, és család hagyhassa el a Klinikát.

CSALÁDOM

Kedvesemmel tavaly ünnepeltük a 25. házassági évfordulónkat. Fiunk 24 éves, utolsó évét tölti az ELTE-n. Geográfusnak tanul. Kedvesem első házasságából „lízingelt” Lányunk, akitől a legnagyobb ajándékot kaptam, segíthettem 2009-ben kisfia születésénél, és remélem jövőre újra vele lehetek a második unokánk születésekor.
Családomtól sok-sok segítséget kapok, hiszen a váltott műszak nagy empátiát, és önállóságot követel tőlük. Ez úton is köszönöm nekik.
Szabadidőmben sokat kerékpározok, kedvenc időtöltésünk a hegymászás, túrázás ” Via-ferratazás” , és nagyon szeretem a zenét filmeket.