Főoldal / / Homeopátia a meddőség elleni küzdelemben

Visszahívást kérek

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+ 36 70 377 48 45
menü

Homeopátia a meddőség elleni küzdelemben

Míg a modern orvostudományban a betegségek elleni harc nagyrészt a tünetek elleni harcot jelenti, addig a homeopátia célja a szervezet önszabályozó működésének serkentése. A homeopátia nem egy bizonyos szervre vagy tünetre fókuszál, hanem a teljes embert vizsgálja, sajátos utat keresve a szervezet gyógyerőinek mozgósítására.

Ezt olyan anyagokkal éri el, amelyek az adott betegség tüneteihez hasonló elváltozásokat idéznek elő. A homeopátiát szolgáló filozófia alapja a simile szabály – a hasonló a hasonlót gyógyítja (similis similibus curantur). Lényege, hogy a gyógyszerekben lévő információk hatására a szervezet gátolt öngyógyító mechanizmusai újra működésbe lépnek. A homeopátiát szelíd gyógymódnak is nevezik, mert a szerek csak kis mennyiségben tartalmaznak hatóanyagot. Ezért nincs semmiféle mellékhatásuk, szedhetik újszülöttek, felnőttek, idősek egyaránt.

A homeopata, mielőtt kiválasztaná a megfelelő szert, részletesen kikérdezi a pácienst. Nemcsak a panaszairól, hanem életmódjáról, viselkedéséről, kedvteléseiről is. Érdeklődik arról, milyen feszültségek és terhelések közepette él, milyen az érzelmi, lelkiállapota, a személyisége. A homeopatikus gyógyítás a betegségek megelőzésére törekszik úgy, hogy korrigálja az apróbb kiegyensúlyozatlanságokat, mielőtt azok komolyabb tünetekké és meghatározott betegségekké alakulhatnának. A homeopatikus kezelésnek a szószólói állítják, hogy azok az emberek, akik homeopatikus szereket szednek, általában egyre jobbnak érzik általános egészségi állapotukat. Jobban ellenállnak a fertőzéseknek.