Főoldal / / Endometriozis szoftver

Visszahívást kérek

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+ 36 70 377 48 45
menü

Endometriozis szoftver

Az endometriozistól szenvedő nő ritkán érzi női léte könnyűségét.

Minden hónapban egy napot szabadságon tölt, besötétített szobában fekszik, és ha nem a falat kapirgálja a görcsöktől, akkor fájdalomcsillapítóktól szédülten alszik.

A többi napon megpróbálja homokba dugni a fejét és áltatni magát azzal, hogy „szülés után könnyebb lesz”. Vagy hessegeti a pánikszerűen rátörő „de hát hogyan lesz nekem egyáltalán gyerekem?” – gondolatokat.

A betegség lényege az, hogy a méh belső falát borító nyálkahártya, ami normálisan havi rendszerességgel távozik a testből, endometriozis esetén nem a megfelelő utat választja, hanem a hasüregben megtelepszik különböző helyeken. És ezek a hívatlan vendég szövetdarabok más szerveken épp úgy viselkednek, mint eredeti helyükön, megvastagszanak, majd lelökődni igyekezvén belső vérzéseket okoznak, fájdalmas tüneteket produkálnak, nyomukban hegesedés és belső sérülés jár.

Az endometriozis oka máig ismeretlen. Kezelése egy módon lehetséges – a kiszabadult szövetcsomók eltávolításával. Minden nő első reakciója az ijedtség a műtét hallatán. Ám aki megérti, hogy halogathatja ugyan, de ezzel tünetei csak súlyosbodnak és teherbeesési esélyei csökkennek, az nyomban szabadulni akar a fájdalmat okozó endometrium csomóktól.

Mivel tudja őket meggyőzni az endometriozis műtét fontosságáról a Dr. Fülöp István által vezetett orvosteam? Azzal, hogy az endometriozis kezelését egy-két napos, szinte fájdalommentes, biztos gyógyulást ígérő beavatkozássá egyszerűsíti. Teszi ezt egy olyan technológiai eszköztár birtokában, ahol száloptikás hastükrözés a laparoszkópia, képalkotó eljárások, a röntgen, az ultrahang, alkalmazása váltják fel a sok fájdalmat és későbbi szövődményt okozó konzervatív eljárásokat.

Az elsők voltak Magyarországon, akik az endometriozist CO2 lézer segítségével operálták. Ez az eljárás – bár a legjobb eredményeket produkálja – máig alig hozzáférhető hazánkban.

És az elsők abban is, hogy a teljes kivizsgálást és kezelést követően öt százalékos biztonsággal válaszolják meg az endometriozisban szenvedő nő legfontosabb kérdését -

-Mekkora az esélyem a teherbeesésre?

Az orvosoknak ugyanis ezerszer tették fel ezt a kérdést. És ők ezerszer csak széttárták a kezüket tehetetlenül és válaszoltak ugyanazzal a mondattal – Sajnos nem tudom! Sajnos nem vagyok computer!

Aztán egy napon az orvos team leült, és végiggondolta – lehet, hogy nem vagyunk computerek, de computerekkel dolgozunk. Miért ne használhatnánk annak a logikáját ezúttal valami másra. És készen volt az alapötlet.

Ezzel indult az a szakmai műhelymunka az Egyesült Államokban, amelynek eredményeként kifejlesztették az endometriozis szoftvert. Dr. Fülöp István külföldi tanulmányútjának köszönhetően pedig immár a Róbert Károly Magánklinika orvosai számára is elérhetővé tették.

A szoftver alapos vizsgálatok, részletes információgyűjtés és körültekintő adatbevitel eredményeként öt százalékos eltéréssel képes beazonosítani a páciens állapotát, és azt, hogy mekkora eséllyel indul a fogamzáshoz vezető úton.

Mi az újonnan alkalmazott szisztéma – az endometriozis szoftver – jelentősége?

- Olyan, mint amikor valaki nagyon eltéved egy erdőben vagy egy idegen városban. Amíg nincs térképe, csak a véletlenben bízhat, hogy célba ér-e vagy sem. Mi azt a térképet adjuk a hozzánk forduló nő kezébe, amin pontosan látható, hogy hol tartózkodik jelenleg, melyik irányban van a cél, és hogy hogyan tud odáig eljutni.

Ez az újonnan alkalmazott szoftver nagyon sok nő arcára csal boldog mosolyt. Nem mindegy, hogy azt mondják valakinek, hogy igen, nagyon valószínű, hogy lehet még gyereked, vagy azt mondják, hogy igen, biztosan 85 és 100 százalék között van lehetőséged erre.

Sok mindenben élen járnak az endometriozis kezelésében. Győztek felette?

-Sajnos, még nem. A kialakulást megakadályozni nem tudjuk. Azonban képesek vagyunk rövid idő alatt, kevés fájdalommal minimalizálni a következményeit. Megszüntetni a fájdalmas menstruációt vagy elérni a legfontosabbat, biztosítani a nőnek a babához jutás lehetőségét.

Visszaszerezni a női lét elviselhető könnyűségét.

Endometriozis Centrumról bővebben >>>
Endometriozis diagnosztikáról bővebben >>>
Endometriozis kezeléséről bővebben >>>


Endometriozis Centrumunk tevékenysége hazánkban ritkaságszámba megy, mivel

Lézeres sebészeti eljárást alkalmazunk az endometriozis műtéti megoldásában, ami tovább finomítja, és nehezen hozzáférhető helyeken is kiirthatóvá teszi a rendellenésseget

Az endoszkópos eljárásokat komplex módon alkalmazzuk az endometriozis hatékony kezelésében

Rendelkezünk egy néhány hónapja Egyesült Államokban kifejlesztett algoritmussal, ami képes nagy pontosságú becslésre az endometriozis betegségből felgyógyult nő terhességi esélyének beazonosítására
Panaszaival forduljon hozzánk!

A lehető legkisebb megterhelésű diagnosztikai eljárással beazonosítjuk tünetei okát

Időbeni felismeréssel elejét vesszük az endometriozis végzetes következményeinek kialakulásának

Szükség esetén endoszkópos műtéti eljárás alkalmazásával felszabadítjuk szervezetét a nemkívánatos endometrium csomóktól

Tanácsadás keretében tervezhetővé tesszük gyermekvállalási elképzeléseit

Endoszkópos műtéti beavatkozásunk előnye az, hogy

megszabadítja szerveit az endometriozis csomóktól

mentesíti összenövésektől

néhány napos lábadozást követően munkaképessé teszi Önt

megőrzi a női has esztétikáját

elhárítja a teherbeesés akadályait

és jelentős minőségi javulást eredményez életminőségében


Dr. Fülöp István szülész- nőgyógyász főorvos, endometriozis specialista és orvosteamje kimagasló eredményeket tudhat magáénak a magyarországi endometriozis kezelésben.