Főoldal / / A perineológia specialistái

Visszahívást kérek

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+ 36 70 377 48 45
menü

A perineológia specialistái

Kik a Perineológiai Centrum specialistái?

Mivel a perineológiai problémák szorosan összefüggenek a menopauzával, ezért a páciensek egy része a Menopauza Ambulanciáról érkezik sajátos panaszaival. Dr. Rucz Árpád menopauza-osteoporozis specialista egyben az endoszkópos műtétek szakértője. Szükség esetén a legkisebb fájdalommal járó laparoszkópos eljárást alkalmazza az eltérések gyógyításában.

Hangsúlyos terület a Proktológia. Dr. Willner Péter a Sebészeti Részleg vezető főorvosa nemzetközi hírű specialista – a magyarországi perinológia elszánt híve. Az ő eseteinek egy része szintén jóval komplexebb megoldásokat kíván, mintsem egy egyszerű végbél műtét. A sebészeti laparoszkópos műtéti megoldások egyik úttörője volt hazánkban.

Dr. Fülöp István a Róbert Károly Magánklinika Endoszkópos Centrumának vezető főorvosa. Laparoszkópos hálóműtéteinek köszönhetően nők tucatjai nyerték vissza életminőségüket. Műtétjeit vezető magyarországi nőgyógyászok tanulmányozzák – elsajátítandó úttörő sebészi megoldásait.

A hálóval történő hólyag és szalagemelő műtétek szakértője – az Inkontinencia Ambulancia vezetője – Dr. Bardóczy Zsolt. Magyarországon ő végzett bemutató műtéteket tvt, tot hálóműtétekről. Komplex látásmódja és végleges megoldásai emelték a perineológia szakértői sorába.

Hogyan működik a perineológia?

A páciens rendszerint azon a „kapun” jön be, amire elsődleges panaszai utalnak. Ha menopauzás tünetek, akkor a Menopauza Ambulanciára, ha vizelettartással kapcsolatban, akkor az Inkontinencia Ambulanciára. Ha kismedencei fájdalmai vannak vagy székelési nehezítettsége, akkor a Sebészeti Ambulanciára.

Természetesen a Perineológiai Centrumba közvetlen is jelentkezhet a +36 70 377 48 45-ös számon

Rendszerint az ott történő alapos vizsgálat nyomán fény derül arra, ha vannak másodlagos, határterületre utaló panaszai is. Ekkor az ott lévő szakember komplexebb megközelítéssel vizsgálja panaszait és előveszi „perineológusi” szemüvegét.

Rendszerint konzíliumot tart a határterületek specialistáival és további ultrahangos vagy urodinámiás, esetenként ultrahang és MR vizsgálatra küldi a pácienst.

Az összegyűjtött vizsgálati anyagok és leletek alapján építi fel a szakértői team a megoldást, aminek része lehet intim torna, gyógyszeres kezelés, életmód tanács és szükség esetén műtét vagy műtét sorozat is.

A perineológia a kismedence rekonstrukciós gyógyászata.

Célja, hogy a kismedencében végbement fizikai (idő és gravitáció) és biokémiai (menopauza) eredetű elváltozásokat helyreállítsa.

Az alábbi tünetekkel forduljon hozzánk

Forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz és egyeztessen időpontot Perineológiai Centrumunkba +36 70 377 48 45

Perineológiai Centrumunk több orvosi szakma teamjéből álló komplex szemléletmódú, végleges és kíméletes megoldását biztosítja panaszainak

Komplexitás, összefüggések

A kismedencei szervek érzékenysége és bonyolultsága összetett orvosi látásmódot igényel. Perineológiai Centrumunk kilép a szakmák szűklátókörűségéből. A tünetek okát alapos, szükség esetén műszeres eljárással diagnosztizálja, felderíti a tünetekkel összefüggésben lévő minden szerv állapotát.

Orvosi team munka

Az kismedence összefüggő rendszereinek vizsgálatát és kezelését szükség esetén több szakmából álló orvosi team végzi Perineológiai Centrumunkban. Nőgyógyász, ezen belül endoszkópos, menopauza és inkontinencia specialista, proktológus sebész és urológus alkotja a team-et.Az ő tudásuk adódik össze és emelkedik hatványra, amikor egy-egy esetet kezelnek.

Korszerű, kíméletes és végleges megoldások

Perineológiai Centrumunk legtöbbször szakít a hagyományos műtéti eljárásokkal, amelyek gyakran egy-egy szerv csonkolásával jártak és nem vették figyelembe a páciens hosszabb távú életminőségét. A Perinológiai Centrum specialistái az esetek súlyosságának függvényében alkalmaznak gyógyszeres kezelést, medencealapi izom tornát, és endoszkópos műtéti technológiát. A legfőbb cél az, hogy minden eset egyedi megoldást kapjon a páciens hosszú távú érdekei alapján.

Tapintat, diszkréció

Ha létezik érzékeny terület a női egészségben, az pontosan a menopauza, az inkontinencia és a hüvely valamint a végbél panaszaival összefüggő tünetek.
Sok hölgy azért választja a problémák szőnyeg alá söprését, mert rendkívül kényelmetlennek érzi azt, hogy ezzel orvoshoz forduljon. Holott a tünetek korai szakaszában elcsípett beavatkozás annál jobb eredményt hoz, minél hamarabb történik.

Perinológiai Centrumunk szakemberei tapintattal és diszkrécióval, ugyanakkor nyíltan és érthetően kommunikálnak pácienseikkel. Semmi ok a diszkomfort érzésre!