Főoldal / / Miért van szükség a kismedence rekonstrukciójára?

Visszahívást kérek

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+ 36 70 377 48 45
menü

Miért van szükség a kismedence rekonstrukciójára?

Perineológia, avagy miért szorul kismedencénk rekonstrukcióra?

Urak! Nem azért kell kivenni a nehéz szatyrot a nők kezéből, mert az udvariasság azt diktálja! Hanem hogy húsz év múlva is tartson az a hüvelyfal egy-egy összebújásnál…

A női kismedence egy fantasztikus architektúra. A méh, a méhet tartó szalagok, a hólyag az őt függesztő rendszerek, a hüvely, a végbél, a kismedence alapi izmok – megannyi nélkülözhetetlen szerv egymással tökéletes összhangban. Legalábbis életünk virágkorában. De mint a legszebb virág esetében is, telik-múlik az idő és elkövetkezik a hervadás. És ha csak a hervadás jönne, azzal még csak-csak megbirkóznánk. De itt van a fizika és a kémia a maga leküzdhetetlen törvényszerűségeivel. Mert kihordunk és megszülünk egy-két-három gyereket. Néha székszorulással küzdünk, tartogatjuk a vizeletünket, futunk a busz után vagy órákig az edzőteremben, hurcolkodunk, bútort tologatunk, gyereket és bevásárlószatyrot cipelünk – és nem látjuk, hogy minden ilyen mozdulattal egy-egy csapást mérünk érzékeny és sebezhető belső szerveinkre. Majd jön a biokémia, vagyis a menopauza évei, amikor is a kismedencei női szerveket is támogató hormonok, amik addig kellő erejű védelmet nyújtottak, lassacskán minimálisra csökkennek.

És ott áll a nő – 50-es 60-as éveinek derekán – gyakran csinosan, egyébként egészségesen, teljesítőképességét megőrizve, és belső szervei már nem mindig úgy működnek, ahogyan szeretné. A hüvelye szárazabb, a nyálkahártya vékonyodik, elveszti tartását, rugalmasságát, helyét. A szalagok megnyúlnak, a méh lesüllyed. A hólyag helyzete megváltozik, a belek pozíciója szintén. A nő eleinte csak tüsszent egyet és elcsöppen egy kis vizelet, később már nyugalmi állapotban is előfordul ilyesmi. Problémásabb lesz a házasélet, a hüvelyben néha kellemetlen, rossz érzés keletkezik, mintha valami ki akarna csúszni, a végbél működése már nem a régi, székeléskor fájdalom, székrekedés jelentkezik.

A nő pedig ahelyett, hogy az első tünettel orvoshoz rohanna – szőnyeg alá söpri és elintézi azzal, hogy „ez már a korral jár”, vagy „majd elmúlik magától”. És gyakran azért sem megy orvoshoz, mert jóformán azt sem tudja, kihez forduljon. Urológus? Nőgyógyász? Sebész? Melyik a problémáit legbiztosabb megközelítéssel kezelő orvos szakma?

Sajnos, ez a bizonytalanság mindeddig indokolt volt, mivel minden szakma a saját szakterülete szempontjából kezelte a tüneteket. Ám, mivel ez egy rendkívül bonyolult, összetett rendszer, kevés hozzá csupán egy végbél specialista, vagy egy nőgyógyász szakorvos. Három szakma legmagasabb tudású szakembereinek együttműködése szükséges ahhoz, hogy a sok attakon átesett női kismedence visszanyerje az eredetihez legjobban hasonlító berendezkedését, elmúljanak tünetei és a nő életminősége az eredetihez közelítsen.

Egy új szakma született néhány éve a világon – neve perineológia, célja a női kismedencei szervek anatómiájának és működésének helyreállító gyógyászata. A perineológiai centrumban három orvos szakma dolgozik – urológus, nőgyógyász és végbélspecialista, vagyis proktológus sebész. Az ő tudásaik adódnak össze és emelkednek hatványra, amikor egy-egy esettel találkoznak.

Miért van szükség a perineológiára? A tünetek néha félrevezetőek. Még az is előfordul, hogy a kismedencei fájdalom a derékba sugárzik, és a páciens egy ortopédust keres fel problémájával. És az pedig szinte mindennapos, hogy nőgyógyászhoz megy az, akinek valójában urológus tudja a bajait megoldani, vagy urológusnál köt ki az, akinek panaszaira végül proktológus adja meg a valódi kezelést. Ki ne ismerné azt a helyzetet, amikor az orvosok egymáshoz küldözgetik a beteget. Senki nem talál semmit, a beteg pedig egyre rosszabbul van. A perineológia az a tudás, ami a szakmák együttes tudásának ötvözetéből származik – az urológus, a nőgyógyász és a proktológus tudásából.

A perineológia a kismedence rekonstrukciós gyógyászata.

Célja, hogy a kismedencében végbement fizikai (idő és gravitáció) és biokémiai (menopauza) eredetű elváltozásokat helyreállítsa.

Az alábbi tünetekkel forduljon hozzánk

Forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz és egyeztessen időpontot Perineológiai Centrumunkba +36 70 377 48 45

Perineológiai Centrumunk több orvosi szakma teamjéből álló komplex szemléletmódú, végleges és kíméletes megoldását biztosítja panaszainak

Komplexitás, összefüggések

A kismedencei szervek érzékenysége és bonyolultsága összetett orvosi látásmódot igényel. Perineológiai Centrumunk kilép a szakmák szűklátókörűségéből. A tünetek okát alapos, szükség esetén műszeres eljárással diagnosztizálja, felderíti a tünetekkel összefüggésben lévő minden szerv állapotát.

Orvosi team munka

Az kismedence összefüggő rendszereinek vizsgálatát és kezelését szükség esetén több szakmából álló orvosi team végzi Perineológiai Centrumunkban. Nőgyógyász, ezen belül endoszkópos, menopauza és inkontinencia specialista, proktológus sebész és urológus alkotja a team-et.Az ő tudásuk adódik össze és emelkedik hatványra, amikor egy-egy esetet kezelnek.

Korszerű, kíméletes és végleges megoldások

Perineológiai Centrumunk legtöbbször szakít a hagyományos műtéti eljárásokkal, amelyek gyakran egy-egy szerv csonkolásával jártak és nem vették figyelembe a páciens hosszabb távú életminőségét. A Perinológiai Centrum specialistái az esetek súlyosságának függvényében alkalmaznak gyógyszeres kezelést, medencealapi izom tornát, és endoszkópos műtéti technológiát. A legfőbb cél az, hogy minden eset egyedi megoldást kapjon a páciens hosszú távú érdekei alapján.

Tapintat, diszkréció

Ha létezik érzékeny terület a női egészségben, az pontosan a menopauza, az inkontinencia és a hüvely valamint a végbél panaszaival összefüggő tünetek.
Sok hölgy azért választja a problémák szőnyeg alá söprését, mert rendkívül kényelmetlennek érzi azt, hogy ezzel orvoshoz forduljon. Holott a tünetek korai szakaszában elcsípett beavatkozás annál jobb eredményt hoz, minél hamarabb történik.

Perinológiai Centrumunk szakemberei tapintattal és diszkrécióval, ugyanakkor nyíltan és érthetően kommunikálnak pácienseikkel. Semmi ok a diszkomfort érzésre!