Főoldal / / Aranyér kezelése

Visszahívást kérek

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+ 36 70 377 48 45
menü

Aranyér kezelése

Aranyér panaszait pontos diagnózist követően véglegesen meggyógyítjuk. Enyhébb fokú aranyér panaszai esetén a "fotokoagulációs Barron ligatura" eljárás jelenti a kis megterhelésű, kevés fájdalommal járó végleges gyógyulást. 

MI TÖRTÉNIK A KEZELÉS SORÁN?

Az aranyér belső, nyaki részét egy szoros gumigyűrűbe húzzuk, majd infravörös fénnyel hőkezeljük. Ennek hatására a gumigyűrűben lévő megszorult aranyér részlet néhány nap alatt a gumigyűrűvel együtt leválik.

AZ ELJÁRÁS RENDKÍVÜLI ELŐNYE AZ,

hogy a végbél működését nem befolyásolja, és a műtétnél jóval kisebb megterhelést és fájdalmat okoz a páciensnek.A munkaképességet, a mindennapi életet a beavatkozás szinte nem is befolyásolja, szövődmény alig fordul elő. A súlyosabb, III-IV fokozatú aranyér műtéti beavatkozást igényel. A korszerű aranyér műtéti technológia az egynapos sebészet azon felismerésén alapul, hogy minél kisebb a sebzés, annál kevesebb a fájdalom és annál gyorsabb a felépülés.

AMIT NEM VESZNEK KOMOLYAN-AZ ARANYÉR KOCKÁZATA

A kialakult aranyér betegség vissza nem fordítható, kezelés nélkül súlyos szövődményeket okozhat. Ilyen lehet az aranyér csomók kizáródása, ami sürgős proktológiai beavatkozást igényel. Az aranyér gyakori velejárója a vérzés. Első alkalommal - különösen, ha valaki nem tud létező aranyeréről a végbélből származó vérzés felesleges rémületet is okozhat. Az esetek egy részében azonban végbéldaganat tünete is lehet, ezért az aranyér kezelést vagy műtétet megelőzően mindig végzünk végbéltükrözést. A gyakori vérezgetés következtében például krónikus vérszegénység alakulhat ki.

MI AZ ARANYÉR TULAJDONKÉPPEN?

Az aranyér (nodus haemorrhoidalis, hemorrhoid) egy olyan érköteg, amely a végbél nyálkahártyája alatt található. Amikor a finom érhálózatot tartó kötőszövet meglazul, az érhálózat kitágul, az aranyeres párna lecsúszik, és a végbélcsatornán előesik, akkor beszélünk aranyér betegségről. Az aranyér a leggyakoribb végbélbetegség, a civilizációs betegségnek számít, a népesség közel akár a felénél is okozhat tüneteket az élet valamelyik szakaszában.

ARANYÉR?MITŐL?

Az aranyér kialakulásának okai egyrészt örökletesek (kötőszöveti gyengeség).Fokozott hasüregi nyomásviszonyok szintén kiválthatják – ilyenek a terhesség, szülés, székrekedés, cipekedés, bélürülési zavarok.Ám a jellegzetes civilizációs ártalmak – elhízás, mozgásszegény életmód, tartós ülés, állás, rostszegény, fűszeres, zsíros étkezés, alkohol – szintén okai az aranyér kialakulásának.Orvosként tudjuk, hogy milyen testi és lelki teher az aranyér páciensünk számára. Legfőbb célunk megszabadítani Önt ettől a nagyon súlyos arany tehertől. Átérezzük a szituáció kényelmetlenségét, ezért úgy vizsgáljuk Önt, hogy az ne legyen kényelmetlen, megnyugtató környezetben, lelazult állapotban, a szemérmet a legkevésbé sértő helyzetben. Az aranyér kezelése pedig a diagnózist követően kíméletes módon és végleges eredménnyel történik, ami megéri azt a kis kellemetlenséget.