Főoldal / / Aranyér Longo műtét

Visszahívást kérek

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+ 36 70 377 48 45
menü

Aranyér Longo műtét

Érdemes tudni! A Magyarországon végzett aranyér "LONGO" műtétek felét dr. Willner Péter sebész főorvos végezte, az elsőt 12 évvel ezelőtt. Tapasztalatai szerint az ezzel az eljárással végzett műtétek kitűnő eredményt adnak. Kiújulás szinte alig, szövődmény eddig egyszer sem fordult elő.

Az aranyér Longo műtét – forradalom az aranyér operációjában Három nap alatt véglegesen megoldódik kényelmetlen és fájdalmas aranyér problémája

 

MI A LONGO MŰTÉT ELŐNYE A PÁCIENS SZÁMÁRA?

A Longo műtétet általános vagy gerincvelői érzéstelenítésben végezzük, várható időtartama 20 perc. A műtétet követő órákban ugyan némi végbéltáji fájdalom várható, ám ezt injekciós fájdalomcsillapítókkal enyhítjük. A műtét másnapján a fájdalom általában minimális mértékűre csökken vagy teljesen megszűnik. Ekkor várható az első székletürítés is, melyet rendszerint kevés vérzés kísér, de fájdalommal nem jár.

Ezt követően, tehát a második napon páciensünk eltávozhat a kórházból, akár saját gépkocsit vezetve is. A műtétet követő napokban legfeljebb végbélnyílás körüli véraláfutás, enyhébb duzzanat, gyulladás fordulhat elő.

A műtétet követő héten, a panaszok enyhülésével a fizikai terhelés már fokozható.

Erős fizikai igénybevétel, sportolás, tartós ülés, préselés csak később megengedett. A megszokott diéta rostos táplálékokkal való kiegészítése, bő folyadék bevitel javasolt.

MI TÖRTÉNIK A MŰTÉT SORÁN?

A beavatkozás során egy körkörös sebészeti varrógép segítségével nyálkahártya-hengert vágunk ki a végbél utolsó szakaszából. A szövetek folytonosságát kettős Titán kapocssorral állítjuk helyre. A műveletet egy erre a célra kifejlesztett, speciális, úgynevezett PPH körvarrógép segítségével végezzük el, mely egyszer használatos orvosi műszer.

A beavatkozás során az aranyér és a végbél nyálkahártya előesését okozó szövettöbbletet kimetsszük, az aranyereket tápláló verőereket átmetsszük. Ennek eredményeképpen a belső és külső aranyerek elsorvadnak, az előesés megszűnik.

A korszerű aranyér műtéti technológia az egynapos sebészet azon felismerésén alapul, hogy minél kisebb a sebzés, annál kevesebb a fájdalom és annál gyorsabb a felépülés.

Enyhébb fokozatú aranyér probléma megoldásáról tájékozódjon itt

AMIT NEM VESZNEK KOMOLYAN - AZ ARANYÉR KOCKÁZATA

A kialakult aranyér betegség vissza nem fordítható, kezelés nélkül súlyos szövődményeket okozhat. Ilyen lehet az aranyér csomók kizáródása, ami sürgős proktológiai beavatkozást igényel. Az aranyér gyakori velejárója a vérzés. Első alkalommal - különösen, ha valaki nem tud létező aranyeréről a végbélből származó vérzés felesleges rémületet is okozhat. Az esetek egy részében azonban végbéldaganat tünete is lehet, ezért az aranyér kezelést vagy műtétet megelőzően mindig végzünk végbéltükrözést. A gyakori vérezgetés következtében például krónikus vérszegénység alakulhat ki.

MI AZ ARANYÉR TULAJDONKÉPPEN?

Az aranyér (nodus haemorrhoidalis, hemorrhoid) egy olyan érköteg, amely a végbél nyálkahártyája alatt található. Amikor a finom érhálózatot tartó kötőszövet meglazul, az érhálózat kitágul, az aranyeres párna lecsúszik, és a végbélcsatornán előesik, akkor beszélünk aranyér betegségről. Az aranyér a leggyakoribb végbélbetegség, a civilizációs betegségnek számít, a népesség közel akár a felénél is okozhat tüneteket az élet valamelyik szakaszában.

ARANYÉR?MITŐL?

Az aranyér kialakulásának okai egyrészt örökletesek (kötőszöveti gyengeség). Fokozott hasüregi nyomásviszonyok szintén kiválthatják – ilyenek a terhesség, szülés, székrekedés, cipekedés, bélürülési zavarok. Ám a jellegzetes civilizációs ártalmak – elhízás, mozgásszegény életmód, tartós ülés, állás, rostszegény, fűszeres, zsíros étkezés, alkohol – szintén okai az aranyér kialakulásának.