Főoldal / Családtervezés / A meddőség okai
menü

Visszahívást kérek

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+ 36 70 377 48 45
menü

A meddőség okai

A meddőség hátterében mindig hormonális, anatómiai, fertőzéses, genetikai, pszichológiai vagy immunológiai okok valamelyike található. Ez mindkét nemre vonatkozik.

Gyakran előfordulnak bizonyos anatómiai eltérések. Nőknél a petevezető elzáródása vagy a méh és a petefészek jóindulatú daganata, úgymint, endometriozis, myoma, petefészek cysta vagy policisztás petefészek szindróma (PCO). Előfordul, hogy a méh fejlődési rendellenessége áll a meddőség mögött.

Egyes esetekben immunológiai a probléma. A női immunrendszer ellenanyagot termelhet partnere spermiuma ellen, illetve bizonyos esetekben a férfi szervezete a saját spermiuma ellen termel ellenanyagot. Ezen immunválasz összecsapódásra készteti, illetve károsítja a spermiumokat, ezáltal gátolja termékenyítési képességüket.

Férfi meddőség okairól bővebben >>>
Meddőségi Centrumunksikerességének egyik záloga az a megtervezett alaposság, ami mentén valamennyi ok feltárásán, majd elhárításán dolgozunk. Elkerüljük a felesleges beavatkozásokat, kímélve ezzel a hozzánk forduló pár szervezetét és pszichéjét, a feltárt okot kezeljük, a lehető legrövidebb idő alatt - rendszerint kiváló eredménnyel.


Meddőségről számokban bővebben >>>

Meddőség jeleiről bővebben >>>

Inzulinrezisztenciáról bővebben >>>Magánklinikánkon a női meddőségi kivizsgálás részben OEP finanszírozott !

Válasszon minket!
Tájékozódjon Meddőségi Központunkról!

További meddőségi kezeléseinkről itt tájékozódhat!

„Jókor jó helyen”Ez a titka a sikernek, és ez a titka a sikeres fogantatásnak is.
Viszont ha hormonális feltételek nem támogatják a találkozást, vagy anatómiailag problémás a jó hely kritériuma, esetleg valami fertőzés vagy immunológiai reakció nehezíti az odajutást, netán a psziché állít akadályt vagy a genetika nem ad jó kódokat… akkor a körülmények szerencsés együttállása jelentősen sérül, és a fogamzás késik, késik.