Főoldal / Családtervezés / A kéz betegségei
menü

Visszahívást kérek

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+ 36 70 377 48 45
menü

A kéz betegségeiHA ÖNNEK PROBLÉMÁI VANNAK A KEZÉVEL:

fáj, duzzad, sorvad, nem mozog jól, megsérült, kattog, zsibbad stb.

Kézsebészeti szakorvosaink Magyarországon és nemzetközileg is ismert és elismert, jelentős tapasztalattal rendelkező kollégák. Egyebek között a Magyar Kézsebész Társaság (MKT), az Európai Kézsebészeti Társaság (FESSH) és a Világ Kézsebészeti Társaság (IFSSH) vezető tisztségviselői várják Önt.

Ha rendelésünkre jelentkezik, egyeztetett időpontban, kellemes körülmények közt fogadjuk, nem kell várakoznia.

Ha műtétre van szüksége, a legrövidebb időn belül előjegyezzük, nincs hosszú várólista. Kulturáltan berendezett kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált szobában helyezzük el. Szükség esetén korszerűen felszerelt műtőben operáljuk meg.

A kézsebészeti műtétek jelentős hányada az egynapos sebészet keretében elvégezhető, s az operált beteg a műtét napján otthonába távozhat.

A járóbeteg ellátás keretében az első konzultáció díja 12.000 Ft, minden további megjelenés, kontroll 7.000 Ft. A diagnózis felállítása után, amennyiben szükséges, műtéti előjegyzést adunk, melynek áráról, illetve a további tennivalókról tájékoztatjuk a pácienst.

Kézsebészet – mi az, mit jelent, miért kell?

AZ EGYETLEN OLYAN BIOLÓGIAI SZERV, AMIVEL AZ EGÉSZ ÉLŐVILÁGBAN CSAK AZ EMBER RENDELKEZIK, AZ A : KÉZ!

Még a legfejlettebb emberszabású majmoknak is csak felső végtagja van, de az emberhez hasonló funkcióval, komplex mozgásokkal, érzékszervi tulajdonságokkal rendelkező KEZE csak az embernek van.

Az emberi agy területi elosztásán a legnagyobb részt az emberi kéz érző és mozgató központja foglalja el.

Nem véletlen, hogy a hihetetlen komplexitású, az érző és mozgató funkciókat magába foglaló szervünk pótlása még a mai napig, a robotizáció és informatika évszázadában is megoldatlan!

Nem véletlen, hogy igazán jól működő, hasznos „mű” kezet mind a mai napig nem sikerült előállítani.

Nem tudatosul bennünk, de ha utánanézünk, akkor rájövünk, hogy egy 1,5-2 cm átmérőjű ujj „visszavarrása” azért több órás műtét mert abban csontot, két vagy három hajlító inat, hajlító ínhüvelyt, két három feszítő ín szárat, legalább két ideget, két artériát, két három vénát kell összevarrni úgy, hogy a hajszálnál alig vastagabb ereket egymás végéhez úgy varrjuk, hogy bennük még vér is tudjon folyni a műtét után. Hiába van mikroszkópunk, az emberi kéz mozgásait, remegését nagyon nehéz úgy lecsökkenteni, koordinálni, hogy megfelelő technikai háttér segítségével visszaállítsuk az életképességét a kéz részeinek. Ugyanakkor az életképesség visszaállítása még egyáltalán nem végeredmény, hanem csupán az alapfeltétel egy mozgó, érző, működő funkció helyreállításának.

A kéz anatómiája, szerkezete, élettana, működése teljesen eltér a többi szervünkétől. A kéz sérülések, betegségek sikeres kezeléséhez szükséges rendelkezni ezekkel az anatómiai, élettani, sebésztechnikai ismeretekkel. A tudás mellett megfelelő technikai háttér, kiegészítő vizsgálati lehetőségek, és komoly műtét vagy kezelés utáni rehabilitáció, gyógytorna szükségesek. Mindezek azonban csak a sikerhez szükséges dolgok fele, mert a másik ugyanilyen fontos fél a beteg aki meg kell értse, be kell tartsa az utasításokat, kell akarja a gyógyulást és végig kell meneteljen a gyógyuláshoz vezető út sokszor unalmas, sokszor fájdalmas, sokszor kellemetlen és hosszú ösvényén.