Főoldal / Családtervezés / Kézsebészet Magyarországon
menü

Visszahívást kérek

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+ 36 70 377 48 45
menü

Kézsebészet MagyarországonKÉZSEBÉSZET MAGYARORSZÁGON

A kézsebészet, nem "kis sebészet" hanem külön szakma, melyet tanulni, sok évig gyakorolni kell, hogy a beteget kellő hatékonysággal gyógyítsuk. Ma Magyarországon nagyon sok sebész kezel és operál kezet úgy, hogy nem rendelkezik a megfelelő képzettséggel, tudással és ami a legszomorúbb, annak sincs tudatában, hogy mit nem tud, mitől fosztja meg a beteget azáltal, hogy nem küldi el egy képzett szakemberhez. Így sajnos számos kéz - amelyen segíteni lehetett volna - esetleg örökre nyomorék marad.

Nem véletlen, hogy a világ azon kevés országa közé tartozunk, ahol államilag elismert külön kézsebészeti szakvizsga létezik, melynek megszerzéséhez egy már szakorvos sebész még minimum két évet kell tanuljon, gyakoroljon és vizsgázzon.

Magyarország a világ kézsebészetében fontos helyet foglal el. 2004-ben Budapesten a Magyar Kézsebész Társaság Kézsebészeti Világkongresszust szervezett, melyen 1700 külföldi kézsebész vett részt. Az Európai Kézsebészeti Társaságok Szövetségének vezetőségében van magyar képviselő. Az Európai Kézsebészeti Szakvizsga Vizsgabizottságának Elnöke magyar Kézsebész, és 2007-ben Sydneyben a Kézsebészeti Világkongresszuson a Kézsebészeti Világszövetség következő Főtitkárának magyar kézsebészt választottak.

Ezért úgy gondoljuk, hogy e rengeteg tudást, ismeretet, kapcsolatot, tapasztalatot nem szeretnénk veszni hagyni, hanem a magyarországi betegek, sérültek jobbulására felhasználni.