Főoldal / Családtervezés / A láb betegségei
menü

Visszahívást kérek

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+ 36 70 377 48 45
menü

A láb betegségei

26 csont, 33 ízület, 120 izom szalag és ideg, 8-10 ezer lépés naponta, minden lépésnél a testsúly két-háromszorosa, mint erőkifejtés…

Mi ez? – kérdezhetnénk, ha ez egy találós kérdés lenne. De így csak azt kérdezzük – Hát csoda, hogy ilyen anatómia és ilyen terhelés mellett a láb fájdalma bizony időnként elviselhetetlen? És a válasz – Sajnos, nem csoda!

Ortopéd specialistánk megszabadítja lábát a nyomasztó fájdalomtól. Alapos kivizsgálás, és körültekintő, személyre szabott kezelés az, amiben részesül. Különleges tudása, rendkívüli tapasztalata a záloga a terápiát követő gyors gyógyulásnak, annak, hogy léptei könnyebbé válnak, mindennapi élete mentesül a szinte néha elviselhetetlen lábfájdalom alól.

MI AZ OKA A NAGYON SOK EMBERT ÉRINTŐ LÁB ÉS TALPFÁJDALMAKNAK?

Azon túlmenően, hogy a láb eleve óriási terhelésnek van kitéve – a fokozott terhelés, például a sok állással és járással nehezített munka további terhelést jelent számára. A korral a talp kiszélesedik, a lábfej megsüllyed, a sarok alatti zsírszöveg csökken, a bőr szárazabbá válik, ez terheli a lábat. Nőknél a magas sarkú cipő viselése szintén tüneteket okoz. Túlsúly esetén a talpra nehezedő nyomás növekedése, vagy a terhesség okozta súlynövekedés szintén okozhatnak lábfájdalmakat, keringési zavarok, cukorbetegség szintén. Bizonyos sportok, vagy például a tánc ugyancsak túlterheli a lábat. Vannak olyan alkati tényezők (lábforma, tengely jellegzetességek, ízületi lazaság), amelyek járáskor vagy sportoláskor olyan korrekcióra kényszerítik a lábat, amelytől fájdalmas panaszok kialakulásához vezetnek.

A LÁB LEGGYAKORIBB BETEGSÉGEI

A LÁBFÁJDALOM MEGELŐZÉSE

A lábfájdalom teljes mértékben sajnos nem megelőzhető, de a tünetek megjelenése vagy súlyosbodása késleltethető.

A leghatékonyabb megelőzés a megfelelő cipő – méretben, fazonban kényelmes – viselete. Aki hajlamos a lábfájdalomra, használjon lábbalzsamot, rendszeresen vegyen lábfürdőt és ápolja lábát, talpát pedikűrrel. A talpmasszázs szintén hatékony a lábfájdalom megelőzésére.

Ortopéd magánrendelésünk előre egyeztetett időpontban fogadja Önt. Várakozás nélkül diagnosztizáljuk lábfájdalmát, személyre szabott, hatékony kezelésben részesül.
Ha fáj a lába, fáj a bokája, zsibbad, szaggat, vagy valamelyik ízülete gyulladt, fájdalmas, bízza magát ortopéd sebészünkre! Az ortopédiai betegségek, a láb fájdalma, gyulladásos tünetek az idővel nem gyógyulnak meg. Minél hamarabb ortopéd orvoshoz fordul, annál biztosabban és gyorsabban szabadul meg a hétköznapjait kínzó lábfájdalomtól!
Bütyök műtétről bővebben >>>
Kalapácsujjról bővebben >>>
Lúdtalpról bővebben >>>
Szabóbütyökről bővebben >>>
Sarok fájdalomról bővebben >>>

Láb fájdalom diagnosztikája és hatékony kezelése ortopéd 
magánorvosnál