Főoldal / Családtervezés / Visszér betegség
menü

Visszahívást kérek

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+ 36 70 377 48 45
menü

Visszér betegség

Visszér tüneteivel forduljon hozzánk!

 • Minden részletre kiterjedő alapos diagnózist állítunk fel
 • Visszér műtétjét egynapos sebészet keretében megoldjuk
 • Várólista nélkül azonnal kezeljük panaszait
 • Néhány nap, és visszér problémái megszűnnek, lába ismét egészséges és esztétikus lesz


A hatékony gyógyulás titka a pontos diagnózis és a kis megterhelést jelentő egynapos műtét

A BILLENTYŰK ÁLLAPOTÁNAK DIAGNÓZISA

Alapos manuális és műszeres vizsgálattal beazonosítjuk a szükséges visszér műtét típusát. Figyelmesen kikérdezzük panaszait, korábbi betegségeit, műtéteit. Ezt követően álló helyzetben megvizsgáljuk és megtapintjuk a kitágult vénákat. Ezután fekvő helyzetben a mélyvénák és a felszíni vénák közötti billentyű állapotát vizsgáljuk meg egy ultrahangos készülékkel (Doppler), amely eredménye eldönti, hogy pontosan mit is kell majd operálni.

Amennyiben a fő felszíni vénák billentyűje ép, akkor csak a tágult mellékvénákat kell majd eltávolítani. Ha azonban a billentyű károsodott, akkor egész hosszában el kell távolítani a fő felszíni vénát, valamint a tágult mellékvénákat is. Természetesen az eltávolított vénák szerepét teljes egészében átveszik a megmaradó vénák.

Érdemes tudni, hogy a kis mellékági visszerek tágulatai, az úgynevezett pókháló visszerek csak esztétikai problémát okoznak. Ezek injekciós kezeléssel nagyrészt eltüntethetők.

VISSZÉR MŰTÉT METSZÉSSEL

 • Az egynapos sebészet keretében elvégezhető műtét alacsony megterhelést jelent a szervezetnek
 • Apró metszésből (5-15mm) eltávolítható a törzs, a mellékágak pedig szúrt sebekből húzhatók ki
 • A páciens a műtét után néhány órával távozhat a kórházból
 • Kb. 1 hét múlva visszatérhet a munkába
 • A fájdalom minimális

LÉZERES VISSZÉR MŰTÉT

Lényege az, hogy a beteg vénákat nem eltávolítjuk, hanem speciális lézeres optikával lezárjuk. Konkrétan az történik, hogy a tágult visszértörzsbe optikai szálat vezetünk, majd a környező területet érzéstelenítjük. Ezután elzárjuk a visszeret a lézerfény segítségével.

Eredménye az, hogy új, még jobb esztétikai eredmény születik, mivel metszést egyáltalán nem ejtünk.

A LÉZERES VISSZÉR MŰTÉT ELŐNYEI

 • A kiújulás és a szövődmény előfordulása igen ritka
 • Esetenként elvégezhető helyi érzéstelenítésben is, ilyenkor az altatás mellékhatásai kiküszöbölhetők
 • Kevesebb és kisebb sebek keletkeznek
 • Mivel a visszértörzs eltávolítására nincs szükség, így sokkal kisebb a szöveti károsodás

Az eljárás valóban új mérföldkövet jelent a visszér beteg páciensek gyógyításában, és még a hagyományos műtéttől ódzkodó páciensek körében is elfogadott alternatíva lehet.


MI A VISSZÉR BETEGSÉG OKA?

A visszér betegség az alsó végtagon a vénás rendszer egyes szakaszainak a tágulata. Kialakulását örökletes, valamint életmódbeli tényezők is befolyásolják, ám a visszér betegség alapvető oka a mélyvénás rendszert összekötő vénák billentyűinek a hibája. Ezek a billentyűk normál esetben csak a mélyvénák felé engedik a véráramlást, de ha nem záródnak tökéletesen, akkor az áramlás megfordul, és a felszíni vénák felé irányul. A mélyvénákban lévő nagyobb nyomás a gyengébb falú felszíni vénákba tevődik át, és fokozatosan kitágítja azokat.

MIÉRT KELL OPERÁLNI A VISSZÉR BETEGSÉGET?

A kitágult vénákban a véráramlás lelassulása miatt a lábakban pang a vér, emiatt oxigénhiányos állapot alakul ki, főleg egy helyben álláskor. Ez az oxigénhiány okozza a visszér panaszait – fájdalom, végtagfeszülés, fáradtságérzés. A tágult visszér betegségei trombózis, gyulladás lehetnek, a későbbiekben a bőr rossz vérellátása miatt a végtagon ekcéma, fekély is kialakulhat.

A kialakult visszér tágulat magától nem gyógyul meg, a folyamat idővel rosszabbodik. Az időben elvégzett operáció elejét veszi az idő múlásával bekövetkező súlyosabb következményeknek. Kezdődő visszér tágulat kezelésére szóba jön a különböző fokozatú kompressziós harisnyák viselése, ám ez nem gyógyítja a visszér betegséget, csak lassítja a folyamat romlását. Kifejlődött visszér betegség esetén kizárólag műtéttől várható a gyógyulás.

Lézeres visszér műtétről bővebben >>>
Seprűvénáról bővebben >>>

Pár nap alatt megszűnnek 
visszér problémái, lába ismét egészségessé és esztétikussá válik
Pár nap alatt megszűnnek visszér problémái, lába ismét egészségessé
 és esztétikussá válik