Főoldal / Családtervezés / STD vizsgálat
menü

Visszahívást kérek

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+ 36 70 377 48 45
menü

STD vizsgálat

Baktériumok, gombák, vírusok, paraziták által terjesztett nemi úton terjedő fertőzések tartoznak a szexuális úton terjedő fertőzések körébe

STD Sexually Transmitted Diseases (szexuális úton terjedő fertőzések) vizsgálata és gyógyítása.

Diszkréció, hozzáértés, hatékonyság Dr. Harmos Ferenc bőr- és nemigyógyász főorvos rendelésén


GYAKRAN TÜNETMENTES, EZÉRT VESZÉLYESEBB

Az STD betegségekre általában jellemzőek, hogy tünetmentesen vagy minimális, jellegtelen tünetekkel jelentkeznek. Sok esetben a vizsgálat csak akkor történik meg, mikor már a folyamatok visszafordíthatatlanok, szövődmények jelentek meg.

A tünetszegény, tünetmentes illetve elhanyagolt fertőzések növelik a meddőség esélyét, illetve problémákat okozhatnak a terhesség alatt (vetélés, koraszülés), a szülés idején, ezen kívül az újszülött fertőzését okozhatják. De el kell oszlatni az alaptalan félelmeket olyan esetekben, ahol a gyermekek vagy együtt élő családtagok megfertőződése miatt felesleges aggódni.

A fertőzést bárki elkaphatja, aki szexuális életet él. A fertőzés forrása lehet a szájüreg, a hüvely, és a végbél nyálkahártyája is, valamint az egyre szélesebb körben használt szexuális segédeszközök

PANASZOK, TÜNETEK

Vagy nincsenek

Sok esetben a fertőzés nem vezet észrevehető klinikai tünetekhez, így általában a páciens nem is észleli megbetegedését.

Vagy lassan derülnek ki

Előfordulnak olyan kórokozók, melyeknek hosszú lappangási idejük van, ezért kezdetben nem okoznak tüneteket.

Vagy azonnal lobbannak

Ismét más kórokozók azonban néhány órán, néhány napon belül markáns fájdalommal járó tünetekhez vezetnek.

JÖJJÖN SZŰRŐVIZSGÁLATRA AZONNAL, HOGY KÖNNYEN KEZELHETŐ LEGYEN A FERTŐZÉS. HA

  • Felmerül Önben a gyanú, hogy esetleg valamit elkaphatott
  • Óvszer nélkül szeretkezett
  • Nemi szerven és környékén bőrtünetek jelentkeznek
  • Folyása, alhasi panaszai, vizelési panaszai, visszatérő, kezelésre nem reagáló tünetei vannak
  • Láza, ízületi panaszai, alhasi fájdalmai, közösüléskor jelentkező fájdalma van, vagy viszketés, nyirokcsomó megnagyobbodás

HÜVELYI FOLYÁS

A hüvelyi folyást sok esetben azonosnak vélik a gombás fertőzéssel. Valóban, a gombás fertőzés során fokozott folyás jelentkezhet, de folyás nem csak ez esetben léphet fel. A háttérben számos egyéb megbetegedés is állhat. A kezelés elindítása előtt, ép a sokszínűség miatt, törekednünk kell a helyes diagnózis felállítására.

A hüvelyi folyás számos panaszzal járhat: viszketés, bő váladék, "szagos” váladékozás, égő, csípő jellegű érzés, vizeléskor, vagy szexuális aktus során fellépő fájdalom. Ezek a tünetek nem csak a belső nemi szervet, de a külső nemi szervet is érinthetik.

Hüvelyi folyást számos tényező provokálhat. A fertőzéses (bakteriális, gombás) eseteken túl a mechanikai irritáció, a különféle kémiai anyagok (síkosítók, óvszer, kozmetikumok, intim dezodorok, hüvelyöblítő folyadékok, tampon, betétek, illatosított toalett papír) is szerepet játszhatnak.

Nem szabad elfeledkezni egyéb szakmák által javasolt különböző okok miatt alkalmazott antibiotikumos kezelések következtében fellépő tünetekről sem.

A hormonális változások (szájon át szedhető fogamzásgátló, menopausa, terhesség,, hormonkezelések folyásos panaszokat válthatnak ki.

A hüvelyi folyás azonban a ményak, méhnyálkahártya, petevezetékek fertőzéses jellegű megbetegedésének a következménye is lehet.

A nemeket külön kell választanunk a vizsgálatok lefolyása alapján.


Női STD vizsgálatról bővebben >>>

Férfi STD vizsgálatról bővebben >>>

Chlamydiáról bővebben >>>

Trichomonasról bővebben >>>Diszkréció, hozzáértés, hatékonyság
Aggódás és kellemetlen tünetek helyett jöjjön el egy STD vizsgálatra! Nagy tapintattal, megnyugtató környezetben gyorsan és hatékonyan kivizsgáljuk és kezeljük panaszait!