Babanapló

Babanapló

menü

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+36 20 257 57 78
menü

Kismama masszázs

Azért néha kicsit terhes az a várandósság! Főleg a második, harmadik trimeszterben, amikor a szervezet fokozott terhelése kényelmetlenséggel járhat. Ezek enyhítését végzi eredményesen a kismama masszázs.

MIT EREDMÉNYEZ A KISMAMA MASSZÁZS?

  • oldja a stresszt, kezeli az alvászavart
  • csökkenti a fáradtságot
  • lazítja az izmok feszességét
  • csökkenti a terhelt ízületek és a hát fájdalmát
  • javítja a gerinc tartását, növeli az izmok rugalmasságát
  • csökkenti a folyadék visszatartás kellemetlenségeit, javítja a keringést
  • táplálja a bőrt, fokozza rugalmasságát
MIÉRT VAN SZÜKSÉG MINDERRE?
A hormonváltozások okozta érzelmi és hangulati ingadozás, a súlygyarapodás, a keringésre, az ízületekre, izmokra ható terhelés fokozatosan növekvő igénybevételt jelent az állapotos nő számára. A magzat növekedésének következtében az előredomborodó has statikailag is megváltoztatja a test súlypontját, erősebbé válik a gerinc alsó szakaszának görbülete, az eddigi természetes mozdulatok nehézkesebbeké válnak.

HOGYAN TÖRTÉNIK A KISMAMA MASSZÁZS?

A kismamamák speciális masszázsa a hagyományos svédmasszázs fogásokkal történik. A kezelések során bizonyos technikákat nem alkalmazunk. A megterhelt gerinc háti és nyaki szakaszát, alsó és felső végtagokat masszírozzuk, ami a legkisebb kockázatot sem jelenti, ellenben lazító, nyugtató hatása miatt a mama és a magzat közérzetét javítja.

MIKOR NEM VÉGZÜNK MASSZÁZST?
Az első trimeszterben. A terhesség 12. hete után egészséges kismama számára hetente elvégzett masszázs nem jelent nagyobb kockázatot, mint az átlagos napi munkája. A kezelő orvossal azért érdemes előzetesen megbeszélni, hogy nincs-e veszélyeztetett terhesség, ami miatt a masszázs nem ajánlott. A masszőrrel is beszélni kell a terhesség állapotáról,az aktuális panaszokról. Azonnal jelezni kell a masszőrnek, ha a masszázs során valamelyik technika kellemetlen érzést vált ki.

ELLENJAVALLATOK