Babanapló

Babanapló

menü

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:

+36 20 257 57 78
menü

Urológia - Andrológia

A szakrendelés fő profilját a nőgyógyászati és urológiai határterületi állapotok, betegségek jelentik. Ide tartoznak a különböző

Nőgyógyászati és urológiai határterületi

Vizelettartási és vizeletürítési panaszok,

Prosztata problémák

Húgyúti gyulladások,

Kismedencei szerek süllyedések kivizsgálása és kezelése

Merevedési zavarok

Vese betegségei (kövesség, gyulladások, stb)

Prosztatarák szűrés

Férfiaknál a vizeletürítési zavarok leggyakoribb oka

a prosztata megnagyobbodása, melynek hátterében többnyire jóindulatú szövetszaporulat áll. A panaszok kivizsgálása a fizikális vizsgálat mellett, ultrahang és vizeletáramlás méréssel lehetséges. Kiváló gyógyszerek ismertek a panaszok javítására, súlyosabb esetekben húgycsövön keresztüli, nyílt műtéti beavatkozások végezhetők. A férfi vizelettartási panaszok kivizsgálása, csakúgy, mint a neurogén hólyagműködés esetei, speciális, nagy gyakorlatot igényelnek, ezen esetekben a már részletezett urodinamikai vizsgálat többnyire nem elhagyható. A konzervatív kezelések mellett, manapság már olyan speciális műtéti megoldások elvégzésére is van lehetőség, mint a művi záróizom beültetése.

A női és férfi alsó és felső húgyúti gyulladásokkal, vese és húgyúti kövekkel és az urológiai daganatos betegségek diagnosztizálásával (prosztatarák, hólyagrák, veserák, hererák) is intenzíven foglalkozunk.

Külön jelentősége van a prosztatarák szűrésének, mely 50 év feletti férfiaknál minden esetben, akiknek a családi kórelőzményében szerepelt már prosztatarák ott már 40 éves kórtól évente egyszer javasolt a szűrővizsgálat elvégzése. Vérvizsgálat (PSA) és fizikális vizsgálat többnyire elégséges a kérdés megválaszolására, prosztatadaganat gyanúja esetén prosztata biopszia végzendő.

Férfiak gyakori urológiai panasza a fityma szűkülete, a herezacskó vénáinak tágulata, vagy a here körüli vízsérv megjelenése. Gyorsan, biztosan, egyszerűen diagnosztizálható és kezelhető betegségekről van szó.